Ο Στρατιωτικός Τουρισμός, ως δραστηριότητα των θεματικών μορφών, εντασσόμενη στον αναπτυξιακό σχεδιασμό τουρισμού της χώρας, δύναται να αποτελέσει ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο του Τουρισμού που έχει σημαντική συμβολή, τόσο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, όσο και στην προβολή της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού της.
Το Πολεμικό Μουσείο έχει οριστεί «Φορέας Συντονισμού και Υλοποίησης» μίας συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ, ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
Η Ελλάδα διαθέτει πλήθος στρατιωτικών αξιοθέατων σε ολόκληρη την επικράτεια, όπως μουσεία, συλλογές κινητών μνημείων και κειμηλίων, ακίνητα μνημεία, φάρους και εγκαταστάσεις, καθώς και τοποθεσίες σε ολόκληρη τη επικράτεια, όπου έχουν λάβει χώρα σημαντικά για την Ελληνική Ιστορία πολεμικά γεγονότα (μάχες, ναυμαχίες, συρράξεις, κ.λ.π).
Χάρτες Στρατιωτικού Τουρισμού
Υπηρεσία Φάρων - Επίσκεψη σε Πέτρινους Φάρους
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδατης Υπηρεσίας Φάρων, οι φάροι ανήκουν στη δικαιοδοσία της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού.
Διέπονται από τους κανονισμούς που αφορούν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις αλλά και άλλους ιδιαίτερους κανονισμούς που αφορούν στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Αρκετοί από τους πέτρινους φάρους έχουν χαρακτηριστεί ως νεώτερα μνημεία από τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η επίσκεψησε πέτρινο φάρο της Ελληνικής επικράτειας είναι εφικτή μόνον μετά την παροχή ειδικής άδειας στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες.